اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آبگوشت بادمجان و کشک

 

این هم یک نوع غذای کرمانی است. افرادی که دچار مشکل چاقی یا چربی خون بالا هستند، می توانند از گوشت بدون چربی برای پخت غذا استفاده کنند.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

 

کشک ساییده 1 پیمانه

گوشت چرب با استخوان 500 گرم

نخودو لوبیا سفید 200 گرم

سیب زمینی پوست کنده 1 عدد

پیاز یک عدد متوسط

بادمجان قلمی 8 عدد

چغندر ورقه شده 1 عدد

خیار 4 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس می کنیم و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالی می کنیم و می شوییم.

پیاز را چهار قاچ می کنیم. گوشت استخوان دار را همراه با پیاز و حبوبات، روی حرات قرار می دهیم.

بعد از 2 ساعت، زردچوبه و فلفل و سیب زمینی را اضافه می کنیم.

پس از پخت سیب زمینی، آن را از روی حرارت بر می داریم. آب این غذا نباید خیلی کم باشد.

بادمجان ها را پوست گرفته و پس از خیس نمودن در آب و خشک کردن، در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

چغندرها را کف تابه گذاشته و روی آنها بادمجان می چینیم. کمی از آب گوشت را روی آن ریخته و در تابه را می گذاریم تا بپزند.

سپس نیمی از بادمجان ها را با مقداری آبگوشت و کشک مخلوط کرده و می کوبیم. بعد به آبگوشت افزوده و حرارت را ملایم می کنیم تا گرم بماند.

بقیه بادمجان ها را با چغندر پخته در دیس می کشیم و کنار ظرف را با خیار پوست کنده و خرد شده تزیین می کنیم.

مردم کرمان معتقدند که چغندر و خیار، گرمی بادمجان را مهار می کنند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:٥۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧