اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

نازخاتون( غذای مخصوص شمال کشور)

 

مواد لازم:

 

8 عدد

بادنجان قلمی

5 عدد

گوجه فرنگی درشت

یک دوم لیوان

آب غوره

یک قاشق غذا خوری

نعنای خشک

3 قاشق سوپ خوری

پیاز رنده شده

یک قاشق غذاخوری

گل پر

2 لیوان

آب انار

(در صورت نبودن آب انار، می توان از 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار به اضافه ی مقداری شکر استفاده کرد.)

طرز تهیه:

بادنجان ها را می توان کبابی کرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست می کنیم و خوب ساطوری می کنیم.

در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه فرنگی ها می ریزیم تا پوست آنها به راحتی کنده شود. سپس گوجه ها را خرد کرده و کنار می گذاریم.

آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره می گذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود. پس از آن گل پر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر می داریم و با گوجه فرنگی خرد شده مخلوط کرده و در ظرف می کشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین می کنیم.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧