اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

طرز تهیه کُماچ (یک نوع نان خانگی)

کُماچ یک نوع نان محلی است ... مواد لازم:

خمیرنان : سه عدد

زرد چوبه : به مقدار لازم

زعفران : به مقدار لازم

سیاه دانه و زیره : به مقدار لازم

روغن زیتون، کنجد یا پیه گاو : به مقدار لازم (همه اش شد به مقدار لازم)

ابتدا به اندازه نصف استکان روغن را داغ نموده و به آن زرد چوبه اضافه میکنید. بعد از اینکه روغن کمی داغ شد. به خمیرها مقداری زیره و سیاه دانه و زعفران اضافه نموده و روغن زرد چوبه ای را به آن اضافه کرده و با دست بهم مخلوط میکنیم. بعد از مدتی که روغن جذب خمیر شد و سیاه دانه و زیره با خمیر مخلوط شد. درب ظرف خمیر را میگذاریم و درجایی نسبتاً گرم به مدت سی الی چهل و پنچ دقیقه میگذاریم تا خمیر پف کند و به اصطلاح ( ور) بیاد.بعد درون یک ماهیتابه به تناسب اندازه خمیر دوباره روغن داغ و زرد چوبه درست میکنیم.البته روغن نباید زیاد باشد و به مقداری که کف ماهیتابه را چرب نماید یک مقداری بیشتر کافی است. خمیر را در ماهیتابه قرار داده و بعد از اینکه یک طرف آن قهوه ای شد آن را کامل و سالم بر میگردانیم تا طرف دیگرش هم قهوه ای شود. خوب کُماچ حاضر است بعد از سرد شدن میل نمایید. این نان را با ماست چکیده یا ماست تازه و یا با پنیربرای صبحانه یا وسط روز بسیار خوشمزه است.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٤۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٢۱