اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

کیک زغال اخته و نارگیل

مواد لازم برای ۱۲ نفر

روغن سبوس برنج: ۲۵۰ میلی لیتر

تخم مرغ: 4 عدد

شکر پودر شده: ۲۲۵ گرم به علاوه مقداری اضافه تر برای سطح کیک

هل: ۲ قاشق چای خوری

آرد آماده کیک (دارای نمک و خمیرمایه): ۳۰۰ گرم

پودر نارگیل: ۵۰ گرم

شیر سویا: ۱۷۵ میلی لیتر

زغال اخته: ۱۴۰ گرم به علاوه مقداری اضافه تر برای تزئین کیک

روش تهیه :

فر را تا دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. قالب کیک را که در میانه اش استوانه ای قرار دارد چرب کنید. روغن، تخم مرغ، شکر و هل را در کاسه بزرگی مخلوط کنید. آرد را با پودر نارگیل مخلوط کرده، آرد مخلوط با پودر نارگیل و شیر سویا را کم کم و به صورت یکی در میان، به محتویات کاسه بزرگ بیفزایید؛ این کار را با اضافه کردن شروع کرده و با ریختن بقیه آرد به پایان برسانید.

یک چهارم مواد را در قالب ریخته، زغال اخته ها را داخل باقی مانده خمیر ریخته (مقداری زغال اخته برای تزئین کیک کنار بگذارید) و بعد بقیه خمیر را هم داخل قالب بریزید.

حالا قالب کیک را بین یک ساعت تا ۷۵ دقیقه در فر بگذارید؛ اگر احساس کردید رنگ کیک خیلی سریع قهوه ای شده، رویش را با ورقه نازک آلومینیوم (فویل) بپوشانید.

بعد از طبخ، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کیک درون قالب خنک شود، بعد قالب را درون ظرفی مناسب برگردانده و اجازه دهید کیک کاملا خنک شود. میانه کیک را (جای استوانه قالب کیک که خالی مانده) با زغال اخته اضافی پر کرده و رویش را با پودر شکر بپوشانید. نوش جان!

نکته اول: اگر از زغال اخته فریز شده استفاده می کنید، لازم نیست قبل از استفاده، آن ها را یخ زدایی کنید؛ چون زغال اخته ها به کیک تان رنگ خواهند داد!

نکته دوم: روغن سبوس برنج، عطر ملایمی دارد اما اگر چنین روغنی در دسترس ندارید، می توانید از روغن دانه های گیاهی یا روغن آفتاب گردان استفاده کنید.

نکته سوم: اگر به لبنیات حساسیت دارید، این دسر خوشمزه را امتحان کنید؛

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٥۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٢۱