اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

نان نخودچی

مواد لازم

آرد نخودچی نرم 750 گرم

آرد سبوس‌دار 250 گرم

پودر قند 500 گرم

روغن زیتون،کنجد یا پیه گاو 500 گرم

هل 1 قاشق مرباخوری

( برای تهیه این شیرینی می توانید برای بار اول ، یک سوم این مواد را به کار برید و زمانی که ظرایف پخت آن را متوجه شدید شیرینی را با مقدار های داده شده تهیه کنید. یک سوم مواد یعنی 250 گرم آرد نخودچی، 85 گرم آرد سفید، 170 گرم پودر قند و 170 گرم روغن جامد)

طرز تهیه:

پودر قند و روغن را مخلوط کرده ، می زنیم تا مایه کاملاً نرم و لطیف شود. آرد سبوس‌دار و آرد نخودچی را درمایه می ریزیم ، هل را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم تا خمیر ، نرم و چسبنده شود ، به صورتی که اگر با دست گلوله ای درست کنیم آن گلوله باز نشود. خمیر را در کیسه نایلونی به مدت 1 الی 2 ساعت می گذاریم بماند ( هر چقدر خمیر بیشتر بماند پس از پخت حالت بهتری پیدا می کند) خمیر را به وسیله وردنه روی یک سینی که قبلا داخل آن را آرد پاشیده ایم به قطر 1 سانتی متر پهن می کنیم و با قالب های کوچک و مخصوص شیرینی نخودچی ( قالب گل چهارپر) قطعه های شیرینی را از خمیر جدا کرده ، در سینی فر می چینیم و در فر به مدت 20 الی 30 دقیقه در حرارت 300 درجه می پزیم. شیرینی ها باید کمی طلایی شوند. زمانی که شیرینی ها را از فر خارج کردیم پس از سرد شدن کامل آنها را در ظرف مخصوص می چینیم

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٥٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٢۱
تگ ها : نان نخودچی