اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آشنایی با روش تهیه سمنو                   

  

مواد لازم:

گندم: 250 گرم

آرد: یک کیلو

طرز تهیه:

• پس از اینکه گندم‌ها را خوب پاک کردید آن‌ها را شسته و درون کاسه‌ای ریخته و تا روی آن‌ها، آب بریزید.

• پس از دو روز که مرتب آب آن‌ها را عوض کردید، خواهید دید که گندم‌ها جوانه زده‌اند و نوک ‌آن‌ها نقره‌ای رنگ شده است.

• در این مرحله،‌ گندم‌ها را از کاسه خارج کنید و آن‌ها را درون دستمال خیسی بریزید و آن را درون کاسه‌ای قرار دهید.

• هر روز با دست مقداری آب بر روی پارچه بپاشید. پس از یکی دو روز خواهید دید که گندم‌ها ریشه زده‌اند در این موقع آن‌ها را از درون پارچه بیرون آورده و در یک سینی بریزید و باز هم به مرطوب کردن آن ادامه دهید تا گندم‌ها کم کم دارای ساقه شوند.

• ساقه‌های ایجاد شده نقره‌ای رنگ هستند و برای تهیه سمنو آماده‌اند.

• گندم‌ها را با ساقه و ریشه خرد کرده ، خوب بشویید و آب آن‌ها بگیرید، سپس با هاون یا چرخ گوشت، آن‌ها را  بکوبید و له کنید.

• در یک ظرف بزرگ ، گندم‌ها را ریخته و تا اندازه‌ای روی آن‌ها آب بریزید که مایع شلی بدست آید.

• مایع شل را درون پارچه‌ای بریزید تا شیره گندم خارج شود. این کار را چند بار تکرار کنید تا عصاره آن‌ها کاملا خارج شود.

• عصاره را چند دقیقه در جایی ساکن بگذارید تا نشاسته گندم ته نشین شود سپس فقط مایع زلال رویی را در دیگی بریزید.

• آرد را در دیگ الک کرده، سپس آرد و شیره را کم کم هم می‌زنیم تا رقیق شود.

• سمنو را روی حرارت زیاد گذاشته تا جوش آید. در این میان مرتب و پشت سر هم آن را هم بزنید تا غلیظ شده و به شکل حلوا درآید.

• سپس با حرارت کم به مدت نیم ساعت آن را دم کنید.

• سمنو آماده است.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٢/۱٦