اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آبگرمو یکی از غذاهای سنتی مردم روستای محمدآبادو
اشکور و همچنین شهربابک و دیگر نقاط استان کرمان است که طرز تهیه آن متفاوت است در 
روستای محمدآباد و اشکور در گذشته که امکانات امروزی مثل یخچال و فریز  برای
نگهداری گوشت وجود نداشت مردم گوشت گوسفند را قرمه می کردند و با سرخ کردن و نمک
زدن گوشت مدت نگهداری آن را زیاد می کردند قورمه کردن معمولاً در پلوار کش یعنی آخر
پاییز انجام می شود  و در زمستان و بهار از آن گوشت آبگرمو   وغذاهای دیگر درست می
کردند.گاهی مردم از   پلوار کش امسال تا پلوار کش سال آینده قورمه سال خود را نگه
می داشتند تا تمام طول سال غذا  داشته باشند قول خودشان نونشان خشک نباشد .

مواد لازم جهت تهیه آبگرمو : سیب زمینی، پیاز ،قورمه
، تخم مرغ ، ادویه،زردچوبه، تلف ، گوجه یا گوجه خشک شده ،نمک و آب است .

طرز تهیه آبگرمو :اول سیب زمینی و پیاز را در داخل 
روغن گوشت یا همان قورمه روغن سرخ می کنند . و بعد ادویه ،زردچوبه و گوجه خشک اگر
موجود باشد به آن اضافه می کنند  و بعد آب اضاف می کنند  که میزان آب آن هم بستگی
به افراد مصرف کننده  و تعداد افراد خانواده دارد  که در گذشته معمولاً تعداد آنها
از  ده تا دوازده نفر کمتر نبود  و بعد  نمک و تلف که باید حتماً تا حل شدن تلف در
داخل غذا ،غذا بجوشد . که عده ای  هم  تخم مرغ هم به آن اضافه می کنند .و عده ای هم
بخاطر متفاوت بودن سلیقه ها  تخم مرغ به آبگرمو اضافه نمی کنند. که در گذشته بستگی
به توان مالی خانواده ها هم داشت و همه کس نمی توانست در آبگرمو تخم مرغ هم اضافه
کند .   و گوجه یا گوجه خشک هم بستگی به فصل داشت مثلا در  اواخر بهار و تابستان در
خود روستا از گوجه تازه استفاده می کردند ولی در زمستان یا سر احشوم یا گمار گله از
گوجه خشک شده استفاده می کردند

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٤٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٢/۱٩