گی - اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

گی

میرزا قاسمى
براى 6 نفر

میرزا قاسمى اغلب با کته و ماهى شور روى پلو گذاشته شده یا با ماهى دودى و ترشى هفت بیجار خورده مىشود

مواد لازم

1_ بادنجان درشت غیر تخمى _ 10 عدد (2 کیلو)

2_ تخم مرغ _ 3 تا 4 عدد

3_ سیر _ یک و نیم بته

4_ نمک و فلفل _ به اندازه کافى

5_ در صورت تمایل گوجه فرنگى متوسط _ 3 عدد

6_ روغن یا کره _ 200 تا 250 گرم

7_ زرد چوبه _ نصف قاشق چاى خورى

طرز تهیه

بادنجان ها را شسته با نوک کارد پوست آن ها را یک چاک مىدهیم, آنها را روى آتش ذغال یا در کف فر کباب مىکنیم تا بحدى که کاملا پخته شود. پوست و سر بادنجان را مىگیریم. اگر تخمى باشد تا حد امکان تخم آنرا جدا مىنماییم سپس با نوک قاشق آنرا تکه تکه نموده و یا با گوشت کوب له مىکنیم. سیرها را پوست کنده با کمى نمک با گوشت کوب کوبیده و با روغن و کمى زردچوبه تفت میدهیم تا طلائى شود. سپس بادنجان ها را با سیر و روغن یا کره و باز کمى زردچوبه مخلوط کرده روى حرارت ملایم در تاوه سرخ مىکنیم و مرتب هم مىزنیم که ته نگیرد. آنقدر سرخ مىکنیم تا تقریبا آبش جمع شود, آنگاه گوچه فرنگى ها را پوست کنده قاچ قاچ نموده به بادنجان ها اضافه مىکنیم و باز کمى تفت میدهیم تا به روغن بیفتد. سپس بادنجان ها را کنار کرده در وسط تاوه یک قاشق کره ریخته تخم مرغ ها را در آن مىشکنیم, وقتى تخم مرغ بسته شد آنرا آهسته با بادنجان ها مخلوط مىکنیم. نمک و فلفل زده برمىداریم.


اناربیج
براى 7 نفر

تذکر لازم: تهیه این خورش وقت زیادى مىگیرد

مواد لازم

1_ مغزگردوى سائیده شده _ 350 گرم

2_ سبزى: تره, جعفرى, گشنیز و نعناع _ یک کیلو

یک دسته کوچک خلواش(خنش) و شوشاق

3_ گوشت چرخ کرده گوساله _ نیم کیلو

4_ پیاز متوسط _ 1 بته

5_ رب انارترش یا آب انار یا آب غوره _ به حدى که خورش ترش شود

6_ نمک و فلفل و زردچوبه _ به اندازه کافى

طرز تهیه

مغزگردو را مثل گردوى خورش فسنجان مىسائیم تا نرم شود. سبزى ها را تمیز نموده و شسته مىگذاریم تا آبش برود و بعدا ساطورى ریز خرد نموده با روغن سرخ مىکنیم. پیاز را در گوشت چرخ کرده, رنده نموده ونمک و فلفل را اضافه کرده با هم مخلوط مىکنیم, آنگاه از گوشت چرخ کرده کوفته هاى کوچک , از یک گردو کوچکتر درست مىکنیم. سپس گردوى سائیده شده را با سه یا چهار لیوان آب و کمى زردچوبه مىگذاریم با حرارت ملایم چند ساعت بپزد تا مثل فسنجان به روغن بیفتد, سپس سبزى سرخ کرده را اضافه نموده باز مىگذاریم چند جوش بزند تا سبزى پخته شود, آنگاه کوفته ها را یک یک داخل خورش که در حال جوشیدن است مىاندازیم تا خورش ازجوش نیفتد و کوفته ها باز نشود. ترشى را اضافه مىکنیم روى آتش ملایم چند جوش دیگر که زد و هنگامى که کوفته ها پخته شد و خورش جا افتاد برمىداریم. غلظت این خورش مثل

بادنجان مسما
براى 7 نفر

مواد لازم

1_ مرغ _ یک عدد

   یا گوشت مغز ران _ یک کیلو

2_ بادنجان قلمى ریز _ 8 عدد

3_ پیاز سرخ کرده _ 2 قاشق غذاخورى

4_ آبغوره و نمک و فلفل _ به اندازه کافى

5_ گوجه فرنگى ریز _ 4 عدد یا کمى رب گوجه فرنگى

طرز تهیه

مرغ یا گوشت را با کمى روغن سرخ مىکنیم و با دو یا سه لیوان آب مىگذاریم تا بپزد. پیاز داغ را به آن اضافه مىکنیم. بادنجان ها را پوست کنده, میان آنها را کمى چاک مىدهیم. با روغن فراوان سرخ نموده تا طلائى و مغز پخته شود. وقتى که مرغ(یا گوشت) پخت, بادنجان ها را روى آن مىچینیم. آبغوره و نمک و فلفل را اضافه کرده, مىگذاریم روى حرارت ملایم تا چند جوش بزند ولى باید دقت نمود که بادنجان ها در آب گوشت زیاد نپزد, چون سیاه و له مىشود. در آخر کار گوجه فر

ترشه آش
براى 9 نفر

مواد لازم

1_ گوشت _ یک کیلو

2_ نخود و لوبیا _ مجموعا 150 گرم

3_ باقلا یا پاچ باقلا _ نیم کیلو

4_ تره و جعفرى و گشنیز و اسفناج و نعناع و خلواش(خنش) _ مجموعا 1.5 کیلو

5_ برنج _ 250 گرم

6_ گوجه سبز ریز خیلى ترش(جنگلى) _ یک کیلو

7_ سیر براى سیرداغ روى آش _ 2 بته

طرز تهیه

گوشت را تکه تکه مىکنیم, همراه نخود و لوبیا مىگذاریم تا کاملا بپزد. باقلا را از پوست اول درمىآوریم و با پوست دوم با مقدارى آب مىپزیم. سبزى را خرد کرده مىگذاریم بپزد. برنج را به آن اضافه مىکنیم وقتى که کاملا پخت همه مواد را با هم مخلوط مىکنیم. گوجه سبز ترش را به آن اضافه کرده, مىگذاریم با هم در حرارت ملایم بجوشد تا آش کاملا پخته شده و جا بیفتد. نمک و فلفل زده برمىداریم. روى آن قدرى نعنا و سیر داغ مىریزیم. این آش ترش را به عنوان عصرانه با برگ ترب و ماهى شور صرف مىکنند و از طرف دوستان و فامیل معمولا براى خانمهاى باردار به عنوان ویارانه تهیه مىشود


نگى ها را سرخ کرده, اضافه مىکنیم. یک جوش که زد برمىداریم

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٦/۱۸