کو - اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

کو

کوکوى مرغ
براى 7 نفر

مواد لازم

1_ مرغ _ 1 عدد بوزن 1.5 کیلو

2_ تخم مرغ _ 10 عدد

3_ پیاز داغ _ 3 قاشق سوپخورى

4_ جوش شیرین _ یک قاشق مرباخورى

5_ زعفران سائیده _ نصف قاشق چایخورى

6_ نمک و فلفل و دارچین _ به اندازه کافى

7_ آبلیمو _ یک یا دو قاشق غذاخورى

طرز تهیه

مرغ را تمیز کرده, مىشوئیم و با یک لیوان آب وکمى نمک و فلفل و یک قاشق پیاز داغ مىگذاریم کاملا بپزد تا آبش تمام شود و بیش از یکى دو قاشق آب نداشته باشد. مرغ را مىگذاریم تا سرد شود. آنگاه تمام پوست و استخوان مرغ را جدا مىکنیم و گوشت مرغ را تکه تکه مىنمائیم, مرغ نباید زیاد خرد شود. تخم مرغ ها را در ظرفى مىشکنیم و خوب مخلوط مىکنیم تا کف کند. زعفران سائیده را در کمى آب جوش حل مىکنیم و جوش شیرین را نیز در کمى آب سرد حل مىکنیم, آنگاه نمک و فلفل و دارچین و دو قاشق باقیمانده پیازداغ را به مایه تخم مرغ اضافه مىکنیم. تکه هاى مرغ را در مایه مىریزیم و هم مىزنیم. در تاوه به اندازه کافى روغن مىریزیم و روى آتش مىگذاریم. وقتى که داغ شد مایه کوکو را در آن مىریزیم و با پشت قاشق روى آ نرا صاف مىکنیم. در تاوه را مىگذاریم و حرارت را ملایم مىکنیم. روى تاوه آتش ذغال مىریزیم تا زیر و روى کوکو به رنگ طلائى درآید و مغز پخت شود. بعد آنرا بدون اینکه ببریم در یک دیس مدور برمىگردانیم. این کوکو قطرش از کوکوهاى دیگر بیشتر است و مانند یک کیک خوشرنگ آماده مىشود. اطرافش را با برگ جعفرى و حلقه هاى گوجه فرنگى و تربچه و نصفه هاى لیموترش تزئین مىکنیم. کوکو را مىتوان در ظرف نسوز یا در تاوه مسى در فر طبخ نمود. در آنصورت ظرف را در کف فر قرار مىدهیم و در حرارت 350 درجه مىپزیم

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٤٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٦/۱۸
تگ ها : انواع کوکو