شامی - اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

شامی

ترشه شامى(ته کبابى)
براى 7 نفر

مواد لازم

1_ گوشت ران بره یا گوساله که زیاد چرب نباشد _ نیم کیلو

2_ پیاز درشت _ 1 عدد

3_ تخم مرغ _ 1 عدد

4_ سیب زمینى _ نیم کیلو

5_ رب گوجه فرنگى _ یک قاشق غذاخورى

6_ آبغوره یا آب نارنج یا آبلیمو _ یک فنجان

7_ نمک و فلفل _ به اندازه کافى

طرز تهیه

گوشت را چرخ کرده, پیاز را رنده ریز نموده با تخم مرغ و نمک و فلفل داخل گوشت مىنمائیم(مثل کوفته مالش مىدهیم) سپس از این مایة گوشت گلوله هاى یک اندازه برداشته در کف دست مثل شامى گرد پهن کرده با روغن داغ و در حرارت ملایم دوطرف آنرا سرخ مىکنیم. در ظرفى یک لیوان آب ریخته, رب گوجه و ترشى را در آن مخلوط نموده, مىگذاریم جوش آید. آنگاه گوشت هاى سرخ شده را در آن چیده با این سس کمى دم مىکنیم و سیب زمینى ها را که پوست کنده و ورقه ورقه بریده ایم, در روغن سرخ نموده روى گوشت مىریزیم. این خورش با برنج صرف مىشود و باید خیلى کم آب

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٥٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٦/۱۸