مخ - اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

مخ

کاله کباب
براى 5 نفر

مواد لازم

1_ بادنجان درشت _ 10 عدد

2_ آب انار ترش با آب غوره یا دانه انار _ یک فنجان

3_ سبزى _ نعناع و خلواش(خنش) و شوشاق ریز شده تازه یا خشک _ 3 قاشق غذاخورى

4_ سیر _ یک ونیم بته

5_ نمک و فلفل _ به اندازه کافى

6_ مغز گردوى سائیده شده _ 150 گرم

طرز تهیه

میان بادنجان ها را یک چاک داده روى آتش زغال یا کف فر با حرارت 350 درجه کباب مىکنیم. ضمن کباب کردن گاهى پشت و رو مىنمائیم که بادنجان نسوزد و یکنواخت از اطراف پخته و نرم شود. بعد پوست بادنجانها را مىگیریم. هرگاه بادنجان ها تخمى باشند تخمها را جدا کرده و گوشت بادنجان ها را با قاشق یا گوشت کوب له مىکنیم. سیر را کوبیده سبزى را شسته مىگذاریم آبش برود. آنرا هم خیلى ریز خرد نموده آنگاه بادنجان و سیر و سبزى ونمک و فلفل و مغزگردو و ترشى را با هم مخلوط مىکنیم. اگر دوست داشته باشیم انار ترش یا ملس را دانه کرده به آن اضافه مىنمائیم. کال کباب با کته و ماهى شور صرف مىشود یا مثل ترشى با خورش هاى دیگر صرف مىگردد. سبزىهاى معطر مثل خلواش(خنش) و شوشاق که مختص شمال است همیشه در دسترس نیست لذا فقط از نعناع تنها هم مىتوان استفاد

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:٠٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٦/۱۸