قروتو (غذای بجنوردی)

 

قروتو یا آب کشک یک غذای بجنوردی است. مواد لازم:

پیاز متوسط یک عدد

کشک 250 گرم

ماست 250 گرم

مغز گردوی خرد شده 50 گرم

سبزی خردشده ( تره، جعفری و ترخون) 100 گرم

روغن حیوانی یا کره 50 گرم

نعنا خشک یک قاشق غذاخوری

شیرین بیان یک قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا ماست را خوب هم می زنیم تا کمی شل شود (اگر ماست ترش باشد، بهتر است).

کشک را به ماست اضافه کرده و هم می ‌زنیم تا مخلوط و یک ‌دست شود.

سپس دو و نیم لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم تا ماست و کشک به صورت مایع غلیظی در آید.

روغن یا کره را در قابلمه ای می‌ریزیم و پیاز را خرد کرده و سرخ می‌کنیم.

وقتی پیاز طلایی شد، نعنا خشک و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

سپس سبزی خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم و خیلی کم تفت می‌دهیم.

بعد مغز گردو، شیرین بیان و نمک را می‌ریزیم.

 

در انتها مخلوط ماست و کشک را به آن اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم. چون این غذا، ماست دارد باید دائما هم بزنیم تا به‌ جوش آید و اگر هم نزنیم ماست اصطلاحا می بُرد.

بعد از اولین جوش، می گذاریم مدت 10 دقیقه به خاطر کشک، غذا بجوشد.

حال قروتو آماده ی خوردن است.

قروتو را مثل آبگوشت با نان ترید شده می‌خورند که بسیار خوشمزه است. به صورت سوپ هم می‌توان آن ‌را خورد.

/ 1 نظر / 6 بازدید
فاطمه

سلام قروتو-دفکلی-کمه جوش(کمه ماست خیکی یا ماست پوستی می باشد.) پیاز رنده میکنیم و سپس سرخ گرجه فرنگی زنده شده را اضافه میکنیم و خوب سرخ کرده تا به اصطلاح به روغن بیفتد،سپس گردوی رنده شده رااضافه میکنیم زردچوبه،کمی پونه،شوید، جعفری وتره ویک سبزی محلی(کاکوتی یا آنوخ که همراه با گل محمدی پودر میکنند) به مواد اضافه کرده و یه تفت کوچولو میدیم در ادامه کمه را که آب کرده ایم به مواد اضافه کرده وهم میزینیم قبل از جوش سیر رنده شده وشیرین بیان را اضافم میکنیم(بخاطر اینکه عطر سیر از بین نرود در آخر اضافه میکنیم) غذا را هم زده و وقتی به نقطه جوش رسید زیر قابلمه راخاموش میکنیم.(اگه نجوشد خوشمزه تر است)